Okullarda Kılık Kıyafet Serbest

Yazan Admin Tarih 27 Kasım 2012 Salı 0 yorum

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda, belirli koşullarda öğrencilerin kılık kıyafetlerinin serbest olmasına ilişkin yönetmelik yayımlandı. Yönetmeliğe göre, öğrenciler, okul, sınıf ve şubelerde tek tip kıyafet giymeye zorlanamayacak. İmam Hatip'te okuyan veya seçmeli Kuran'ı Kerim dersi alan kız çocukları başlarını örtebilecek.

MEB'e bağlı okul öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmeliğin yürürlüğe konulmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yönetmelikle, MEB'e bağlı resmi ve özel okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerine dair usul ve esaslar düzenlendi.

Yönetmelikte belirlenen sınırlamalar dışında okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde kılık ve kıyafet serbest olacak.

Öğrenciler, okul, sınıf ve şubelerde tek tip kıyafet giymeye zorlanamayacak.

Ancak, velilerin en az yüzde altmışının muvafakatiyle, MEB'e bağlı özel kurumlara ait okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde 4'üncü maddede yer alan sınırlamalara uyulmak kaydıyla, okul yönetimlerince okul kıyafeti belirlenebilecek.

Yabancı okullar ve azınlık okullarında uygulanmayacak 

Yönetmelikte belirlenen sınırlamalar dışında okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde kılık ve kıyafetinin serbest olmasına dair bu yönetmelik, 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu'ndaki milletlerarası özel öğretim kurumları, yabancı okullar ve azınlık okulları öğrencileri hakkında uygulanmayacak.

Yönetmelikle temel ilkeler söyle belirlendi:

Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri, yaş grubu özelliklerine uygun, temiz ve düzenli bir kıyafet giyecek. Öğrenim görülen programın özelliğine göre atölye, işlik ve
laboratuvarlarda önlük veya tulum, işyerlerinde ise yapılan işin özelliğine uygun
kıyafet giyilebilecek.

Öğrenciler, beden eğitimi ve spor derslerinde eşofman, diğer spor etkinliklerinde ise etkinliğin özelliğine uygun kıyafet giyecek, ancak öğrenciler tek tip eşofman veya spor kıyafeti giymeye zorlanamayacak.

Kız öğrenciler başlarını örtebilecek

Kız öğrenciler, imam-hatip ortaokul ve liseleri ile çok programlı liselerin imam-hatip programlarında tüm derslerde, ortaokul ve liselerde ise seçmeli Kur'an-ı Kerim derslerinde başlarını örtebilecek.

Sağlık özrü bulunan ve bu durumu belgelendiren öğrencilerin özürlerinin gerektirdiği şekilde giyinmelerine izin verilecek.

Özel günlerde özel kıyafet aldırılamayacak

Özel gün, hafta ve kutlamalarda ders içi ve ders dışı faaliyetlerde kullanılmak üzere veliye mali yük getirecek özel kıyafet aldırılamayacak.

Tayt, diz üstü etek yok


Yönetmeliğe göre öğrenciler, öğrenim gördükleri okulun arması ve rozeti dışında nişan, arma, sembol, rozet ve benzeri takılar takamayacak.

İnsan sağlığını olumsuz etkileyen ve mevsim şartlarına uygun olmayan kıyafetler, yırtık veya delikli kıyafetler ile şeffaf kıyafetler giyemeyecek.

Vücut hatlarını belli eden şort, tayt gibi kıyafetler ile diz üstü etek, derin yırtmaçlı etek, kısa pantolon, kolsuz tişört ve kolsuz gömlek giyilmeyecek.

Siyasi sembol içeren simge, şekil ve yazıların yer aldığı fular, bere, şapka, çanta ve benzeri materyalleri kullanamayacak ve giysileri giyemeyecek.

Okul içinde baş açık, saçlar temiz ve boyasız olacak. Öğrenciler makyaj yapmayacak, bıyık ve sakal bırakamayacak.

Bu yönetmelik hükümlerine aykırı hareket eden ortaokul öğrencilerine MEB İlköğretim Kurumları Yönetmeliği, lise öğrencilerine MEB Ortaöğretim Kurumları Ödül ve Disiplin Yönetmeliği hükümleri uygulanacak. Yönetmelik hükümlerine aykırı hareket eden okul yöneticileri hakkında da ilgili disiplin hükümleri uygulanacak.

Uygulanmayacak ve yürürlükten kaldırılan hükümler

Diğer yönetmelik ve düzenleyici işlemlerin, resmi ve özel okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerine ilişkin konulardaki bu yönetmeliğe aykırı hükümleri uygulanmayacak.

Yönetmelikle 22 Temmuz 1981 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile yürürlüğe konulan MEB ile Diğer Bakanlıklara Bağlı Okullardaki Görevlilerle Öğrencilerin Kılık Kıyafetlerine İlişkin Yönetmelik yürürlükten kaldırıldı.

16 Temmuz 1982 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğin 14. maddesiyle hükümleri saklı tutulan yönetmelikler arasındaki "22 Temmuz 1981 tarihli Bakanlar Kurulu Kararına bağlı Milli Eğitim Bakanlığı ile Bakanlıklara Bağlı Okullardaki Görevlilerle Öğrencilerin Kılık Kıyafetlerine İlişkin Yönetmelik hükümleri" ibaresi yürürlükten kaldırıldı.

Kız öğrenciler, imam-hatip ortaokul ve liseleri ile çok programlı liselerin imam-hatip programlarında tüm derslerde, ortaokul ve liselerde ise seçmeli Kur'an-ı Kerim derslerinde başlarını örtebilir" fıkrası hükümleri saklı kalmak kaydıyla, 1981 tarihli MEB ile Diğer Bakanlıklara Bağlı Okullardaki Görevlilerle Öğrencilerin Kılık Kıyafetlerine İlişkin Yönetmeliğin yürürlükten kaldırılan hükümlerin uygulanmasına 2012-2013 öğretim yılı sonuna kadar devam edilecek.

Öğrenciler, 2012-2013 ve daha önceki öğretim yılları için okul yönetimlerince belirlenen önlük veya okul üniformalarını 2013-2014 öğretim yılında giyebilecek. 
DEVAMINI OKU>>>

Burslar Ne Kadar Olacak

Yazan Admin Tarih 26 Kasım 2012 Pazartesi 0 yorum
Merhaba  Arkadaşlar   Kyk  'nın  Öğrencilere  Sunduğu  Öğrenim Kredisi  Bazı  Öğrenci Arkadaşlarımızın  Akıllarına Takılan Soruları  Bu Yazımda Gidermeye  Çalışacağım

Her Sene Olduğu  Gibi  Üniversiteye Giren  Öğrenciler Kyk  Burs Ve Öğrenim Kredisine  Başvuruyorlar  ve Bu  Burslar  Her  Sene Miktarı  Değişiyor   2011 De Üniversite Öğrencisinin Aldığı  Burs  Miktarı   260 Tl  İdi  2012 Giren  Üniversite  Öğrencilerinin  Alacağı Burs Miktarı  İse  280 Olacak Her Sene  yirmi Lira artırıyorlar Herkese  İy Harcamalar  Şimdiden  üniversite Hayatı Zor Arkadaşlar  Paralarınızın Değerini  Bilin SAYGILAR


Burslar  Ne Kadar  2012 Burs Miktarı  Kyk  Burs Kyk  Burs Ne Kadar olacak
DEVAMINI OKU>>>

Erzurum'da Atatürk Üniversitesinde Cinayet

Yazan Admin Tarih 25 Kasım 2012 Pazar 0 yorum

Erzurum'da Atatürk Üniversitesi yerleşkesinde tartıştığı kızı arkadaşını silahla vuran bir kişi, arkasından da kendi canına kıymak istedi.

Erzurum Atatürk Üniversitesi kampusu içerisinde tartıştığı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi 20 yaşındaki Havva A.’yı tabancayla ağır yaralayan fırın işçisi 23 yaşındaki Ferhat T., aynı silahla intihara kalkıştı. Hastanede tedaviye alınan yaralıların hayati tehlikesinin buluduğu belirtildi.
Olay bugün saat 14.40’da İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önünde meydana geldi. Fırın işçisi olduğu belirtilen Ferhat T., iddiaya göre bir süre arkadaşlık yaptığı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Havva A. ile tartışmaya başladı. Ferhat T., bir anda üzerindeki tabancayı çıkarıp Havva A.’ya iki el ateş etti. Başına isabet eden kurşunla ağır yaralanan Havva A. kanlar içerisinde yere yığılırken, Ferhat T. aynı silahı başına dayayıp ateş etti. 

Doktorlar, hem üniversiteli Havva A.’nın hem de onu vurup intihara kalkışan fırın işçisi Ferhat T.’nin hayati tehlikesinin devam ettiğini söyledi. (DHA)Çevredeki öğrenciler bir taraftan kaçışırken bir taraftandan polisi arayıp yardım istedi. Olay yerine polisler gelirken yaralılar çağrılan iki ambulansla Yakutiye Araştırma Hastanesi acil servisine kaldırdı. 
DEVAMINI OKU>>>

kyk burs sonuçları 2012

Yazan Admin Tarih 24 Kasım 2012 Cumartesi 0 yorum
Öğrencilerin  Merakla Beklediği  2012 2013 Kyk  Burs Sonuçları  Açıklandı Burslar Hem Geri  Ödemeli Hem Geri  Ödemesizdir  Geri  Ödemeli  Devletin Her Üniversite Öğrencisine Sunduğu Burs
Geri  Ödemesiz İse Başbakanlık Bursu  Okuyan  Öğrencinin Ailevi  Durumuna Bakarak Karar  veriliyor  Başbakanlık  bursunda Öğrencilere verilen  Para  geri  alınmıyor 2011 yılında 260 TL olan Burs Paraları Her Sene  Değişiyor Gecen  Yani  2011 Yılında  Burs  Ücretleri  260 Olarak Belirlendi  Bu  Sene  Yani  2012 Yılında Öğrencilere Verilen  Burs  Ücreti  280 Veya  300 Lira  Olarak  Belirlenecek    
BURSLAR  AYIN  26 Sında Açıklanacaktır 


BURS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

GİREMİYORSANIZ  YORUM  YAZIN 
DEVAMINI OKU>>>

GELECEKTE ÖNE ÇIKACAK MESLEKLER

Yazan Admin Tarih 17 Kasım 2012 Cumartesi 0 yorum
GELECEKTE ÖNE ÇIKACAK MESLEKLER

İngilizce'ye hakim mali işler uzman ve yöneticileri

Avrupa Birliği Dünya Ticaret  Örgütü Mevzuhatına Hakim Hukukçular

Yönetici  Asistanı 

Pazarlamacılar 

Sosyal Medya  Uzmanlığı 

Arama motoru optimizasyonu (SEO) uzmanlığı

Konsept yaratıcılığı

Tasarım  Ar-Ge Ve Teknoloji 

DEVAMINI OKU>>>

İşsizliğin En Az Olduğu Meslek Dalları

Yazan Admin Tarih 1 yorum
PİLOTLUK : Gelecek 20 yılda 465 bin yeni pilota ihtiyaç Var

SAĞLIK SEKTÖRÜ 

DOKTOR,
Yoğun Bakım  hemşiresi, 
Yeni Doğan  Yoğun Bakım Hemşiresi 
Dahiliye Uzmanı 
Radyoloji Teknikleri 
Anestezi Teknikleri 
Hasta Danışmanı 
Acil Tıp Teknikeri

İNŞAAT  SEKTÖRÜ 

Mimar
İnşaat Mühendisi 
Teknik Ofis Uzmanı
İhale Uzmanı 
Şantiye Şefi 
Saha Mühendisi 
İşçi sağlığı ve iş güvenliği uzmanı (mühendisi)

MAĞAZACILIK SEKTÖRÜ

Kasiyer 
Satış Danışmanı 
Mağaza Müdürü 
Görsel Düzenleme Uzmanı 

BİLİŞİM SEKTÖRÜ 

Veri Tabanı Yöneticisi 
Yazılım Geliştirme Uzmanı 
Sistem Ve Ağ Uzmanı 
Java Uygulamaları  Uzmanı 
Web Master


DEVAMINI OKU>>>

BURS SONUÇLARI 2012

Yazan Admin Tarih 15 Kasım 2012 Perşembe 0 yorum

661.742 ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNİN BEKLEDİĞİ HABER…
BURS VE ÖĞRENİM KREDİSİ TAHSİS SONUÇLARI 26 KASIM 2012 TARİHİNDE AÇIKLANACAKTIR.
2012-2013 öğretim döneminde burs ve öğrenim kredisi almak üzere müracaatta bulunan öğrencilerin
değerlendirme sonuçları 26 Kasım 2012 tarihinden itibaren Kurumumuzun www.kyk.gov.tr internet
adresinden T.C kimlik numaraları girilerek öğrenilebilecektir.
Öğrenciler Taahhüt Senetlerini, 28 Kasım - 30 Aralık 2012 tarihleri arasında herhangi bir noterde;
vergi, resim ve harç ödemeksizin tanzim ve tasdik ettirdikten sonra, 30 Aralık 2012 tarihi mesai saati
bitimine kadar Kurumumuzun bölge ve/veya yurt müdürlüklerine teslim edecektir. Bölge ve/veya yurt
müdürlüğü bulunmayan yerlerde ise “Söğütözü Mah.2176.Sok.No:25 Çankaya/Ankara” adresindeki
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne posta ile gönderecek veya elden teslim
edecektir.
Senetlerini belirtilen tarihte Kurumumuza teslim eden öğrencilerin burs veya öğrenim kredisi
ödemeleri 7 Ocak 2013 tarihinde T.C Ziraat Bankasının ilgili şubelerinden yapılacaktır.
Basın mensuplarına ve kamuoyuna saygı ile duyurulur


DEVAMINI OKU>>>

BESYO ÖZEL YETENEK SINAVI

Yazan Admin Tarih 6 Kasım 2012 Salı 191 yorum
Merhaba Arkadaşar  Sizlere Benden  Eğitimi Ve Spor Yüksek Okulunun Özel  Yetenekle Üniversiteye Nasıl Öğrenci Aldığını  Elimden Geldiği  Kadar Anlatmaya Çalışacağım

Öncelikle Ygs Sınavına Girip Her Hangi  bir  Puan  Türünden 140 Barajını Aşmanız Sizlere BESYO Yani Özel Yetenek Sınavlarına Girme Şansı Elde Edersiniz 2011 YILINDA 180 Barajını Aşan Girebiliyordu Özel Yetenek Sınavlarına 2012 YILINDA İse bu puan 140 'a Çekildi Bazı  Üniversiteler 140 Baraj Puanı İle Öğrencilere Özel Yetenek Sınavına Girme Hakkı Veriyor Bazı Üniversiteler İse 180 Barajı  2013 YGS Sınavına Girdik  Her Hangi Bir  Puan  Türünden 140 Puan  Aldık   Şimdi Ne Yapmalıyım Diye Düşünüyorsanız Bundan Sonraki  Yazımı Dikkatlice Okumanızı Öneririm

Üniversiteler  Beden Eğitimi Spor Yüksek Okuluna Sporcu Aldıkları İçin  Hem Branş Hem  Kordinasyon Sınavına Tabi Tutulurlar Bazı  Üniversitelerde  Branş Sınavı Olmayıp Sadece Kordinasyon Sınavıda Olabiliyor 2 aşamalı sınavlarda  yani  Hem Branş Hem  kordinasyon  sınavı olan  üniversitelerde Okula girebilmeniz  için  yani  ilk aşamayı  geçip  ikinci aşamaya  kalmanız gerek BESYOYA  Girmek İsteyenlerin Zihniyeti Çok Farklı Oluyor Neden Diye Sorarsanız Üniversitede Başka Bölümlere Yerleşemeyince  besyoya girmek  istiyor  boş kalmamak  için  tabi bu  umduğu  gibi  olmuyor arkadaşlar  besyo emek azim isteyen  bir iştir EĞERKİ  SPORCU  KİMLİĞİNİZ VARSA BEDEN EĞİTİMİ  Okuyun Üniversiteye  Girmek İçin Değil

AKILINIZA TAKILAN SORULARI SORUN 


DEVAMINI OKU>>>