2014 KYK YURT BAŞVURULARI BAŞLADI SON KAYIT SON BAŞVURU TARİHİ 11 AGUSTOS 2014

Yazan Admin Tarih 25 Temmuz 2014 Cuma 1 yorum
2014–2015 öğretim yılında yurt içi ve KKTC'de yüksek öğrenim programına girmeye hak kazananlar ile ara sınıf öğrencileri , yurt başvurularını internet üzerinden yapabilecekler.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklama şu şekilde:
"2014 - 2015 öğretim yılında Lisans Yerleştirme Sınavı'na girerek yurt içi ve KKTC'de ilk defa herhangi bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan hazırlık ve 1.sınıf öğrencileri ile herhangi bir yükseköğretim kurumunda eğitimine devam eden arasınıf öğrencileri 25 Temmuz 2014 - 11 Ağustos 2014 tarihleri arasında KYK'nın resmi web sitesi olan www.kyk.gov.tr internet adresinden yayımlanacak başvuru formundan yurt başvurusu yapabileceklerdir. 

Bu başvuru süreci kapsamındaki öğrenciler için başvuru alımı tekrarlanmayacaktır. Yüksek Lisans, doktora, özel yetenek, dikey, yatay geçiş sınavı ile yükseköğretim programlarına girecek öğrenciler ile artık yıl öğrencileri için alınacak başvurular ileri bir tarihte duyurulacaktır. Yükseköğretim kurumlarına ek kontenjanla yerleşecek öğrencilerin yurt başvuruları ise ÖSYM tarafından ek yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra duyurulacak bir tarihte alınacaktır."

DEVAMINI OKU>>>

Ölü Tercih Nedir Ölü Tercih Nasıl Yapılır

Yazan Admin Tarih 7 Temmuz 2014 Pazartesi 0 yorum
. Ölü Tercih Yapmayın Mesela; İstanbul Üniversitesi'nde yeni ACILAN bakmak Bakmak Bir bölüm diyelim, atıyorum Elektrik-Elektronik Mühendisliği. puanı da Olmayan için Yeni açıldığı Gibi TÜM MF Öğrencileri Tercih edecek dusundugunuz Bölümü, Tipki Sızın araya geldi. Üniversite de, ya da puanı en sıralaması YÜKSEK ALIMA başlayacak olandan. 30 Kişilik kontenjan Varsa çabucak dolacak. Sıralamanız puanınız düşükse giremeyeceğinizi dusundugunuz Üniversiteyi Tercih Etmeyin ettik. "Olsun, şansımı deneyeyim" derken onun Yerine yazacağınız Baska bir Bölümü kaybetmiş oluyorsunuz. Ayni sey TM TS Öğrencileri Içinde Gecegbli ettik  Akllı  Tercih Bilinçli Tercih Yapın  Ve Bi Senenize Mal Olmasın Herkese Başarılar 


Ölü Tercih NASIL YAPILIR 
Ölü Tercih Nedir 
Terich Yaparken nelere Dikkat Etmeliyiz 
2014 Tercih Klabuzu 
Lys Tercih 2014  


DEVAMINI OKU>>>